dilluns, 2 de juny del 2008

Com utilitza les TIC el jovent?

Acabo de llegir aquest article que potser us interessa, és del portal teachtoday.eu i venia anunciat a la pàgina de l'XTEC.

Reflexiona no només sobre l'ús que el jovent fa de les noves tecnologies sinó també de com els educadors, pares i mares hem d'actuar.

Educar amb les TIC no es limita exclusivament a saber què són, com funcionen, per treure el màxim partit hem de saber com les utilitzen i, certament, ens poden arribar a sorprendre.

Els nostres alumnes no sempre fan un ús "incorrecte" d'aquestes, sovint utilitzen eines com la missatgeria instantània (messenger) per estudiar, sembla incoherent, però la velocitat amb que poden trobar resposta als seus dubtes així és abrumadora.

Qui no hauria volgut poder demanar-li un dubte a un company o al mateix professor justament quan aquest t'apareix?

2 comentaris:

5 cèntims ha dit...

Jordi,

Realment ens queda molt per aprendre, i el que és important és que en aquest (TIC) i en qualsevol altre tema relacionat amb l'educació, hi ha d'haver un retrobament entre educadors i pares. Només les complicitats en les actuacions i les estratègies podran fer que els nostres fills/filles donin sentit a la tecnologia i la facin servir per a generar i compartir coneixement.

Gràcies Jordi !

ramont ha dit...

està molt bé, Jordi.

i enllaça amb la qüestió de la seguretat, que haurem de mirar de tractar el curs que vé.

Bona estada a Cala Montjoi!